VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Toerist mag tas uit het oog verliezen

Geplaatst op: 02-08-2018, 13:58:58

Een vrouw die op een stedentrip even niet op haar handtas lette, en even later merkte dat die gestolen was, moet gewoon een schadevergoeding krijgen van haar reisverzekering. De tas tijdens het avondeten naast de tafel neerzetten geldt niet als ’onvoorzichtig’, vindt het klachteninstituut Kifid.

De geschillencommissie van dat instituut geeft daarmee een tik op de vingers van verzekeraar Nh1816. De Noord-Hollandse verzekeraar vond dat de vrouw, vorige zomer op een stedentrip met haar twee dochters, haar tas de hele avond op tafel of op schoot had moeten laten staan.

In plaats daarvan zette de vrouw de tas, met inhoud en al zo’n 1500 euro waard – op het terras naast zich neer. De hengsels waren te kort om de tas aan een tafel- of stoelpoot vast te maken. Op tafel was geen plek, en op schoot kon ook niet, omdat de vrouw met haar dochters naar foto’s aan het kijken was.

Maar daarmee heeft ze de diefstal niet uitgelokt, vindt de geschillencommissie. Het plein was rustig, dus de vrouw hoefde niet te vermoeden dat ze het doelwit van tasjesdieven zou worden. Nh1816 kon redelijkerwijs niet van haar verlangen dat ze „voortdurend en onafgebroken visueel contact met de tas” zou houden. De waarde van de tas en inhoud moet dus alsnog worden vergoed.

Bron: www.dft.nl van 1 augustus 2018

Vorige pagina